NEWS

Kampioenschappen van München

Sommige nieuwe records van onze Belgen in München

Gisteravond was het vervolg van de zevenkamp voor Dames met Nafissatou Thiam en Noor Vidts, eerst in het kogel en daarna in de 200m.

Nafissatou behaalde de beste worp van de 3de met een indrukwekkende 14m95. Daarna deed ze het nog eens over op de 200m, toen ze de finishlijn passeerde in 24″64 en de 3de plaats behaalde. De Naamse staat voorlopig nog aan de leiding in de zevenkamp.

Nafissatou behaalde de beste worp van de 3de met een indrukwekkende 14m95. Daarna deed ze het nog eens over op de 200m, toen ze de finishlijn passeerde in 24″64 en de 3de plaats behaalde. De Naamse staat voorlopig nog aan de leiding in de zevenkamp.

Het was ook de finale van de 400m bij de Mannen en de Dames. Kevin Borlée was afwezig. Na zijn blessure in de halve finale, moest hij zich terugtrekken. Zijn broer Dylan finishte 5de zijn race in 45″39.

Cynthia Bolingo, die zich op voortreffelijke wijze voor deze finale had gekwalificeerd, werd 7de met een tijd van 50″94.

Toch is ze erg trots en vertrouwde ze in een interview toe: “Een 400m is nooit gemakkelijk. Ik denk dat ik het vandaag wat moeilijker had dan normaal. Ik denk dat ik het gebrek aan voorbereiding deze zomer echt gevoeld heb. Maar buiten dat, ben ik zo dankbaar dat ik op dit niveau heb kunnen racen. Het was echt ondenkbaar dat ik deze zomer onder de 51 seconden kon lopen. Het is echt ongelooflijk. Ik ben super trots op mezelf.” “Ik ben echt blij dat ik deel mocht uitmaken van deze 400m finale.”

Vanochtend was het de beurt aan de halve finales van de 200 meter met onze Brusselse Delphine Nkansa (Resc). Zij kwalificeerde zich op briljante wijze voor de finale door op 2de te komen met een tijd van 23″08 ondanks haar rug cyclus. Imke Vervaet eindigde ook als 2de in haar heat met een tijd van 23″05.

Ze zullen vanavond in de finale strijden om 20:37.

Bij de Mannen kwam Robin Vanderbemden in 20″90 over de eindstreep, maar hij slaagde er niet in zich te kwalificeren.

In de 1ste ronde van de 3000m steeplechase eindigde Eline Dalemans 16de met een tijd van 10:15.75. 

Daarna ging het naar de zevenkamp met Noor Vidts en Nafissatou bij het verspringen en daarna het speerwerpen. Noor ging van start op een afstand van 6m31 en stuurde haar speer naar 41m82. Terwijl Nafissatou 6m08 sprong en haar speer naar 48m89 stuurde.

In de halve finales van de 800 meter voor Mannen eindigde Eliott Crestan als eerste in zijn heat met een tijd van 1:47.41. Tibo De Smet eindigt 4de van zijn reeks met een tijd van 1:46.48. en Aurèle Vandeputte komt als 7de over de eindstreep met een tijd van 1:48.46.

Bij de Dames zal Vanessa Scaunet de halve finales helaas niet lopen. Vanessa besloot inderdaad, vermoeid, de race te verlaten op 800m met nog bijna 200 meter te gaan.

Teleurstelling in het polsstokhoogspringen! Ben Broeders drong aan tot 5.50m maar zijn score was niet genoeg om zich te kwalificeren.

Op de 400 meter horden wist geen van de Dames zich voor de finale te plaatsen. Nina Hespel finishte haar race in 59″15, Hanne Claes in 55″31 en Paulien Couckuyt met een tijd van 56″14.

Bij de Mannen zal Julien Watrin deelnemen aan de finale, want hij kwalificeerde zich door als 3e te eindigen met een tijd van 48″81 en behaalde daarmee zijn beste tijd en het Belgische record! “Ik ben blij, ik was een beetje gestrest. Ik wist voor de race dat het niet gemakkelijk zou worden, ik was bang dat de Fransman Ludvy Vaillant sterk zou zijn, want hij deed een goede vlakke 400 meter voordat hij zelfs kwam” “Ik heb niet veel geslapen dus ik was een beetje meer gestresst dan normaal”. “Ik heb technisch weer een stap vooruit gezet” “Het voelde goed om vandaag te racen, ik denk dat ik vrijdag in de finale minder gespannen zal zijn. Het is nog steeds belangrijk om eerder te hebben geracet. Het geeft me vertrouwen en het is altijd leuk om je record te verbeteren. “

Dries Van Nieuwenhove eindigde op de 8ste plaats in 51″14.

Hier is de rest van het programma voor deze donderdag 18 augustus:

Share