NEWS

Eerste resultaten van de kampioenschappen in München

De Belgische delegatie bij de kampioenschappen van München

De Europese kampioenschappen gingen van start op donderdag 11 augustus en de atletiekwedstrijden begonnen op maandag. Enkele van de beste atleten van Brussel doen mee, en er is al veel opwinding over hun prestaties.

Hier is het nieuws van onze atleten in München

Op de 100 m kwalificeerde Delphine Nkansa (Resc) zich voor de halve finales met een indrukwekkende tijd van 11″33 (de beste tijd van de heats) met, laten we duidelijk zijn, een tegenwind van 0,7 m per seconde.

Koen Naert (Resc) was er om zijn Europese titel te verdedigen, hij finishte 8ᵉ maar met een zeer goede tijd van 2:11.28 behaalde hij zijn beste prestatie van dit seizoen.

Cynthia Bolingo (CABW) behaalde de 6de beste tijd met een prachtige tijd van 50″83 over 400m. Met deze prestatie stelt Cynthia haar ticket voor de finale veilig. Dit is pas haar 3de 400m van het seizoen! Een goed voorteken voor de toekomst! 

Kobe Vlaemincks had ook geen moeite op de 100m met een tijd van 10”34 die hem toegang gaf tot de halve finales.

De kampioenschappen gaan door tot zondag. Tot dan, veel succes aan onze atleten en moge zij het niveau van uitmuntendheid onder de beste atleten in Europa blijven handhaven.

Share