NEWS

Eerste resultaten van de Europese Kampioenschappen in München

De Belgische delegatie in München

De Europese kampioenschappen zijn op donderdag 11 augustus van start gegaan en de atletiekwedstrijden zijn op maandag van start gegaan. Enkele van de beste atleten van Brussel doen mee, en er is al veel opwinding over hun prestaties.

Hier is het nieuws van onze atleten in München: 

 

Op de 100 m plaatste Delphine Nkansa (Resc) zich voor de halve finales met een indrukwekkende tijd van 11″33 (de beste tijd van de voorrondes) bij, laten we duidelijk zijn, een tegenwind van 0,7 m per seconde.

Koen Naert (Resc) was er om zijn Europese titel te verdedigen in de Marathon, hij finishte 8ᵉ toch met een zeer goede tijd van 2:11.28 waarmee hij zijn beste prestatie van dit seizoen neerzette.

Cynthia Bolingo (CABW) behaalde de 6ᵉ beste tijd met een prachtige tijd van 50″83 over 400m. Met deze prestatie, verzekert Cynthia zich van haar ticket naar de finale. Dit is pas haar 3de 400m van het seizoen! Een goed voorteken voor de toekomst! 

Kobe Vlaemincks had ook geen moeite op de 100m met een tijd van 10”34 die hem toegang gaf tot de halve finales.

De kampioenschappen gaan door tot zondag. Tot dan, veel succes aan onze atleten en moge zij het niveau van uitmuntendheid onder de beste atleten in Europa blijven handhaven.

Share