Club G-Sport

Brussels Athletics werd in 2008 opgericht met als doel de atletiek in Brussel te promoten en te ontwikkelen. Wij werken samen met scholen, clubs, atleten en het grote publiek om atletiek in de harten van de Brusselaars te brengen.

Om een echte leemte in Brussel op te vullen, hebben we een een atletiekclub voor G-sporters opgericht.

Het doel is trainingsmogelijkheden te bieden aan G-sporters. De trainingssessies zijn erop gericht de atleten te helpen vooruitgang te boeken met competitieve en/of recreatieve doelstellingen en hen bovenal in staat te stellen zich door sport te ontwikkelen.

Twee keer per week komen we samen en er wordt rekening gehouden met alle beperkingen (motorisch, mentaal, visueel…). De trainingen staan open voor alle leeftijden en alle disciplines (wedstrijden, springen, werpen) komen aan bod.

De club beschikt over een gediplomeerde atletiektrainer die is opgeleid in de specifieke kenmerken van de handisport. Er zal een nauwe samenwerking worden opgezet met het Centrum voor Traumatologie en Revalidatie van het Brugmann ziekenhuis.

Elke atleet zal recht hebben op drie gratis proefsessies alvorens lid te worden van de club.

  • Woensdag :12h00 – 13h30 (cardio)
  • Vrijdag : 11h00 – 12h00 (werpnummers)

Konging Boudewijnstadion en/of Victor Boin stadion. Marathonlaan 1020 Brussel

François Maingain

Coach Niveau 2 Lbfa (?)

François Maingain  fm@atletix.be – 02.479.18.31

Marathonlaan, 1, 1020 Brussel
Telefoon : 02 479 18 31

Handige links

Brussels Grand Prix

De Brussels Grand Prix is de belangrijkste meeting voor de G-sport in België.

De beste Belgische atleten nemen het op tegen internationale concurrenten. Verschillende Olympische kampioenen hebben hun records al gebroken op de piste van het Koning Boudewijnstadion.

Bewustmaking G-Sport

Heb je ooit geprobeerd om een 100m blind te lopen of om een bocht te nemen in een rolstoel?

Wij organiseren bewustmakingssessies van G-Sport(ers) voor atletiekclubs, scholen of organisaties in het sportcentrum van de Heizel (ASCTR).

Door ontmoetingen met G-atleten en praktijksessies van de verschillende atletiekdisciplines laten wij u kennismaken met de G-atletiek.

Samenwerkingen

Pico's cup

De Pico’s Cup is een aangepaste inter-schoolse sportdag voor leerlingen van het basisonderwijs type 4, die één keer per jaar plaatsvindt.

De ochtend is gewijd aan de ontdekking van verschillende sporten (boccia, atletiek, rugby, hockey, zumba, yoga, basketbal, tennis, judo,…), waarvan de lijst varieert naargelang de edities. In de namiddag vindt een groot voetbaltoernooi plaats, waaraan dit jaar tussen 170 en 200 kinderen deelnamen.

De workshops worden geleid door professionals op het gebied van gehandicapte of aangepaste sporten, en Belgische topsporters worden in de groepen kinderen opgenomen om hen te galvaniseren en de workshop dynamischer te maken.

De Pico’s Cup wordt georganiseerd door de vzw runandwheels.be .
Brussels Athletics organiseert verschillende atletiekworkshops om kinderen kennis te laten maken met onze sport.

Cap ou pas Cap

In het kader van het door CAP48 gesteunde project “CAP sur le sport” stellen de Franstalige Handisport Liga en de ASCTR een ontdekkingsdag voor van sporten die aangepast zijn aan personen met een handicap. De sportdisciplines staan open voor iedereen en worden begeleid door specialisten in handisport.

De Cap ou pas Cap-dag wordt georganiseerd door het LHF.
Brussels Athletics organiseert verschillende atletiekworkshops om mensen met een handicap kennis te laten maken met onze sport.

Horus Sportdag

Sportdag georganiseerd in samenwerking tussen het Horus Centrum, de Braille Liga, de Franstalige Handisport Liga en Parantee-Psylos.

Tijdens deze dag kunnen mensen met een visuele handicap kennismaken met verschillende sportactiviteiten.

Brussels Athletics organiseert verschillende atletiekworkshops om mensen met een handicap kennis te laten maken met onze sport.

Contact