NEWS

WK Indoor (Belgrade) 19-20 /03/2022

Noor Vidts en de Belgische Tornado's Wereldkampioen!

Het werd een prachtig WK Indoor voor de Belgische delegatie met maar liefst 2 gouden medailles. Noor Vidts won goud in de vijfkamp met een toaal van 4929 punten. Ze neemt met deze prestatie tevens het Belgisch record over van niemand minder dan Nafi Thiam. Noor zette en prachtige reeks neer van 3 persoonlijke records op de 60m h, verspringen en 800m.

De Belgische Tornado’s hadden als doel om opnieuw een medaille te nemen op een internationaal kampioenschap. Julien Watrin bracht zijn team goed op gang, Alexander Doom nam het daarna over en kon de stok aan de leiding doorgeven aan Jonathan Sacoor. Jonathan werd echter bijgehaald door de Spaanse ploeg. Kevin Borlée deed echter wat we al zolang gewend zijn van hem. Met een prachtige laatste aflossing ging hij op en over de spanjaarden zonder stil te vallen. Goud voor de Tornado’s!

Dit is de eerste keer dat de Tornado’s op de hoogste trede van een wereldpodium staan!

Anne Zagré ging goed van start in de voorrondes met haar beste tijd van het jaar (8″04). Anne tekende vervolgens 8″08 in de halve finale, maar dit was net niet genoeg om de finale te bereiken. 

Proficiat aan de hele Belgische delegatie!

Share