NEWS

Preview Kampioenschap LBFA Jun-Esp

Deze zaterdag is Marche-en-Famenne de place to be voor de LBFA JUNIORS – ESPOIRS kampioenschappen. Onze Brusselse atleten zullen het tegen elkaar opnemen om te zien wie er kampioen wordt.

Laten we eens kijken naar de medaillekansen.

Op de 100 m hebben de Juniors Michael Yerasimou (Ws) en Elise Leonard (Resc). Bij de Espoirs is Victor Morabito (Resc) favoriet voor de titel en ook in de top 3 over 200 m.

Op de 200 m is Guillaume Dominé (Resc) kanshebber voor een medaille bij de junioren, maar Adrien Schuermans (Ws) en Gilles Cimino (Ws) moeten hem in de gaten houden. Elise Léonard (Resc) is ook een kanshebber voor het podium bij de vrouwen.

Op de 400 meter zou Kenny-Felder Biala (Resc) de titel bij de junioren kunnen winnen. Ethan Latinne (Ws) behoort tot de favorieten. Bij de Espoirs is Mathys Latinne (Ws) favoriet. Roline Tshanga Diomi (Resc) is de favoriet bij de vrouwen junioren.

Op de 800 m vinden we Lola Lybaert (Ws), die op het podium zou kunnen staan. Marine Joblin (Resc) is favoriet bij de U23’s.

Achille Lelion (Resc) is de favoriet bij de junioren op de 1500m. Thibault Lelievre (Ws) en Amir SIdali (Ws) kunnen een medaille winnen in de U23 categorie.

Op de 5000m is Donald Lalmand (Csf) de grote favoriet bij de U23s.

Op de 110mh zal Théodore Scheere (Rcb) aanwezig zijn bij de junioren.

Op de 100 m is Mathilde Roduit (Rcb) een medaillekandidaat bij de junioren.

Op de 400 m is Pierre Malkic (Rcb) de duidelijke favoriet bij de junioren, net als Zélie Boucquey (Rcb) bij de vrouwen. Camille Stocq van White Star is ook van de partij bij de U23.

Bij het hoogspringen is Robin Debongnie (Ws) de favoriet bij de junioren.

Bij het verspringen is Ilias Arifi (Resc) de titelkandidaat. Hij zou ook een 2ᵉ medaille kunnen winnen bij het polsstokhoogspringen. Bij de dames zijn de twee favorieten in volgorde Kadiatou Bangoura (Rcas) gevolgd door Clara Lucas (Resc). Clara zal ook deelnemen aan het hinkstapspringen.

Bij de Kogels is Jean-François Van Hees (Csf) een medaillekandidaat bij de junioren. Hij is ook favoriet voor de Discus-titel. Kayla Iven (Resc) neemt ook deel aan de onderdelen Espoir en de Speer.

Bij de discus is Alexis Montilla (Resc) medaillekandidaat en favoriet voor het U23 onderdeel speerwerpen. Sarah Muller (Rcas) is ook een medaillekandidaat bij de vrouwen bij de junioren bij het speerwerpen.

Veel succes voor alle atleten!

Je vindt het wedstrijdschema hieronder.

Share