NEWS

Interclub Vrouwen en Mannen

Brusselse Club present!

De Interclubs, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de clubs, vonden afgelopen weekend plaats. Het was de laatste editie in het format dat we nu kennen, d.w.z. mannen en vrouwen gescheiden. De editie van 2022 was dus van groot belang voor het volgende seizoen! Vanaf 2023 zullen de Interclubs gemengd doorgaan. Het Interclubweekend is zonder twijfel een van de mooiste weekenden in de atletiek. Het is een kans om zichzelf te overtreffen, niet voor zichzelf maar voor zijn club, het collectief gaat boven het individu. Sommige atleten proberen zelfs andere evenementen die zij niet gewend zijn en vaak voor het eerst ontdekken. Desondanks worden de inspanningen soms niet noodzakelijk beloond, maar aan het eind van de dag worden de banden tussen de atleten versterkt.

Deze editie was de laatste waaraan mannen en vrouwen afzonderlijk deelnamen. Vanaf 2023 zal de interclub samen gehouden worden! Een geweldig idee om de teamgeest nog meer te versterken!

Meer informatie over de vorming van de nieuwe divisies vindt u hier.

4de – Divisie I

5de – Divisie Elite

Franck Keita (CSF): “Met de club hadden we ons tot doel gesteld om tussen de 3de en 5de plaats te eindigen bij de mannen en een top 3 bij de vrouwen om in 2023 in de Franstalige D1 te kunnen uitkomen.

Ik ben erg trots op onze twee teams, die aan het heropbouwen waren, met veel jonge mensen die nieuw waren op de IC. Iedereen gaf 200% in een collectieve geest, het was geweldig om te zien! Volgens onze berekeningen zullen wij in het nieuwe Franstalige d1 zijn, zodat wij kunnen zeggen dat het doel is bereikt.

We verloren 11 punten omdat we een official misten en 15 punten door een technisch probleem tijdens de 100m H, de 1ste reeks had geen tijd. In plaats van de reeks opnieuw te laten lopen, wilden ze eerst het evenement annuleren (ongelooflijk!!) Uiteindelijk besloten ze de punten op een onbegrijpelijke manier te verdelen…
Gelukkig is alles goed afgelopen voor ons.”

1st- Divisie III

2de – Divisie III

Cyrille Mueller (RCAS):
Over het algemeen domineerden onze dames de competitie.  Ons team was consistent, zowel op de sprongen als op de sprints. Bij de mannen eindigden de mannen op de 2e plaats. Net als onze dames, hebben onze mannen het overdag goed gedaan.

6de – Divisie Elite

8e – Divisie Elite

Samba Fall (WS):

“Onze dames vochten goed in de elite divisie om de 6e plaats te bereiken. Ons team was jong en we zagen enkele goede resultaten.

Bij de mannen lag het iets gecompliceerder. Wonderen bestaan maar we wisten dat het een zware dag zou worden. We hebben niet opgegeven, het hele team heeft alles gegeven en ook al eindigden we op de 8e plaats, we hebben elkaar de hele dag gesteund. De sfeer was ontspannen, er ontstond een gevoel van kameraadschap.”

3de – Divisie II

1st – Divisie II

Valentin Verthé (RCB):
We werden goed ontvangen in Ciney. De faciliteiten zijn geweldig! De hele dag was een gekkenhuis, er heerste een geweldige sfeer. Speciale vermelding voor de gastheer die goed thuis was in atletiek. Na 2 jaar zonder Interclubs was het een waar genoegen terug te keren naar deze wedstrijd, die eerlijk gezegd een speciale plaats heeft in de harten van de atleten. Ongeacht de club, de supporters juichten iedereen toe. De teamgeest was voelbaar. Dit was de eerste keer dat ik de aanvoerdersarmband droeg, dus ik hoop dat ik het goed gedaan heb in deze rol. Ik wil graag een paar individuele prestaties noemen, maar het was echt de teamgeest, kameraadschap en zelfopoffering die de dag won.
Voor de eerste keer konden we de baan op (uiteraard afgebakend) en alle atleten die deelnamen aan de 4x400m aanmoedigen voor de laatste 30 meter, zoals dat in Frankrijk gebeurt. Na onze eindoverwinning deden de andere clubs een hindernis voor ons, het was de eerste keer dat ik daar was. Dit is uiteindelijk de geest van de Interclubs: een wedstrijd natuurlijk, maar gekenmerkt door een fair play dat eigen is aan de atletiek.

Ik wil graag de vrijwilligers en de ambtenaren bedanken, zonder wie deze dag niet had kunnen plaatsvinden.

2de Nationale Divisie

2de Nationale Divisie

Bruno Schroeven (RESC): We werden verslagen door sterkere ploegen. LYRA was het sterkste team. Het is natuurlijk teleurstellend om de titel van ons te zien wegglippen, maar LYRA heeft hem niet gestolen. Je moet in staat zijn om de overmacht van de tegenstander te herkennen.

Share