NEWS

Preview WK Oregon 2022

Onze Belgische en Brusselse atleten zijn er klaar voor.

Deze week worden in Oregon (VS) de wereldkampioenschappen atletiek gehouden. Onze beste Belgische en Brusselse atleten zullen het opnemen tegen de beste internationale atleten.

3 Brusselaars hadden het minimum gehaald: Koen Naert & Lahsene Bouchiki op de marathon en Anne Zagré op de 100m horden.

Alleen Lahsene en Anne zullen aan de startlijn staan, want Koen concentreert zich op de marathon van München (Europees Kampioenschap) om zijn titel te verdedigen.

Het WK begint op vrijdag om 19:10 uur (Belgische uur) en duurt tot zondag 24 juli.

De eerste Brusselaar die in actie komt is Lahsene Bouchikhi (RESC), voor wie dit zijn eerste wereldkampioenschap wordt en die op zondag 17 juli de marathon zal lopen samen met onze landgenoten Bashir Abdi en Thomas de Bock.

Lahsene kwalificeerde zich dankzij zijn 2h10.22, die hij behaalde tijdens de marathon van Sevilla afgelopen februari. Het doel van Lahsene is om zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement. Een benadering of verbetering van zijn PR is niet het hoofddoel.

Indien Bashir Abdi opnieuw een podiumplaats kan halen zoals op de voorbije Olympische Spelen dan zit er misschien ook een mooi landenklassement in. De marathon gaat van start zondag om 15:15 (Belgische tijd).

Om onze tweede Brusselse atlete, Anne Zagré (Resc), in actie te kunnen zien moeten we iets meer geduld moeten hebben. Anne komt pas in actie op zaterdag 23 juli op de 100m Horden. De series overleven zou op zich zeker moeten lukken maar om de finale te halen zal ze dichter bij haar record van 12,71 moeten komen. Dit jaar kwam ze al tot 12,95.

Hieronder meer info over het WK.

Share