NEWS

Martin De Greef op het Europees Jeugd Olympisch Zomerfestival

Een terugblik op Banksà Bystrica

Martin De Greef @ ?

Van 24 tot 30 juli gingen onze Brusselse atleten naar Banskà Bystrica, in het kader van de Europese Jeugdspelen.

Onder hen was Martin De Greef (Csf) die de 110mh liep en in de finale 5ᵉ finishte.

De Jeugd Olympische Spelen waren een grote stap omdat het zijn eerste internationale wedstrijd was. 

Martin: “Dat ik geselecteerd werd voor deze Jeugd Olympische Spelen was iets ondenkbaars, althans na mijn eerste 110m horden. Het was inderdaad mijn doel me te kwalificeren, maar omdat ik nog nooit eerder de 110 m horden had gelopen, wist ik niet wat mijn niveau zou zijn. Op de Brusselse kampioenschappen liep ik 14″78 en ik wist dat het ingewikkeld zou worden als ik me wilde kwalificeren, maar met het nodige werk slaagde ik erin de minima te halen op 10 juni 2022 en ik brak in tranen uit toen ik hoorde dat de minima waren gehaald en dat wat ik beschouw als de best mogelijke eer om mijn land te vertegenwoordigen nu was gedaan. Het was dan ook met veel enthousiasme en eer dat ik deelnam aan de eerste van wat hopelijk een lange rij voor België wordt.” 

Ondanks een tijd van 14″16 in de finale, zegt onze Forestois dat hij een beetje teleurgesteld is:

Qua prestaties qua tijd ben ik een beetje teleurgesteld… Ik hoopte eindelijk onder de 14 seconden te lopen, maar dat was niet het geval, in een halve finale waar ik te gefocust was om het goed te willen doen, was ik niet meer mezelf, dus ik had een slechte race, ik dacht trouwens dat ik niet teruggehaald zou worden voor de finale, dus ik sloot me aan bij mijn coach en mijn vrienden en we keken naar de tweede halve finale en gelukkig voor mij was die langzamer en ging ik naar de internationale finale. Ik was erg blij, maar deze keer besefte ik dat, hoewel de inzet hoger was dan bij een normale wedstrijd, dit geen invloed mocht hebben op de manier waarop ik me voor de wedstrijd opwarmde en voorbereidde. Eenmaal achter mijn blok voor de finale, voelde ik de stress door me heen gaan, het “op uw plaatsen” klonk en ik zei tegen mezelf dat ik alles moest geven en de race hoe dan ook moest uitrijden, “set” Ik denk alleen maar aan het duwen in mijn blokken om zo hard mogelijk uit te schieten, het kanon wordt afgevuurd, ik geef alles wat ik heb, Ik start goed, maar ik raak de eerste hindernis die me een paar dagen pijn heeft gedaan, maar ondanks de schok verlies ik mijn evenwicht niet, ik ga door en ik zie niemand behalve de Duitser rechts van me, hij ligt iets voor, dus ik geef alles wat ik heb om hem in te halen, wat me lukt bij de laatste hindernis. Ik ga over de streep, kijk naar rechts en zie dat de eerste 3 al voorop liggen, ik begreep dat de medaille niet van mij zou zijn… Maar op hetzelfde moment besef ik wat er net is gebeurd, dus ik kijk naar het logo van Team Belgium en ik glimlach, ik feliciteer alle andere atleten en ga mijn spullen halen, tranen in mijn ogen, maar geen tranen van teleurstelling, maar van vreugde, ik zie mijn coach nog steeds huilend naar hem toe rennen en zeg hem “het was te goed” zodat hij ook een traantje wegpinkt, we waren erg blij met een 5ᵉ plaats in een eerste internationale ervaring, want in het kampioenschap maakt het niet uit wat de tijd is, het is de plaats die telt.

Wij wensen u het allerbeste voor de toekomst en feliciteren u met uw geweldige prestaties.

Share