NEWS

2 Brusselse estafettes in de Jeugdherdenking Van Damme

De Allianz Memorial Van Damme vindt vanavond plaats! De beste atleten ter wereld zullen bijeenkomen in het Koning Boudewijnstadion voor een ontmoeting die explosief belooft te worden!

Voorafgaand aan het hoofdprogramma is er het voorprogramma. De beste schooljongens van het land hebben de eer om de vijandelijkheden te openen en het publiek op te warmen voor hun senioren…

Twee Brusselse estafettes nemen deel aan de 4x100m scholenestafette, de RCB en de KSF. Brussels Athletics heeft de gevoelens van de 2 teams verzameld in de aanloop naar het evenement.

Pierre Malki (Rcb) : “Wij zijn zeer verheugd om deel te nemen aan de Jeugdherdenking. We hebben het niet als doel gesteld, maar het is een bonus die we met een grote glimlach nemen! We beseffen nog niet dat we gaan racen voor een publiek en we zijn nog niet gestrest. Om eerlijk te zijn, het hele team kwam niet lang geleden terug van vakantie en we voelden het tijdens het LBFA kampioenschap. Maar het belangrijkste is om niet super snel te gaan. We willen plezier maken en de sfeer en energie van het publiek opsnuiven. Al deze elementen zullen ons in staat stellen een interessante tijd tegemoet te gaan, want 2 dagen later nemen we deel aan het Belgisch kampioenschap estafette. We mikken op de finale en een plaats op de doos!”

Valentin Verthé (Coach bij Rcb): “Wat de samenstelling betreft: Sacha zal starten, Alex die momenteel het meest in vorm is zal de tegenovergestelde rechte lijn lopen, gevolgd door Pierre die de bochten gewend is omdat hij een 400mh specialist is en Théo (die in 11.3-4 loopt) die hopelijk in stijl zal finishen.
De coaches en de hele staf (Jean, Yannick, Philippe en ikzelf) zijn erg blij en trots op onze jongeren en hun deelname aan deze ontmoeting die hun seizoen zal inluiden en we hopen op meer mooie dingen met de BK die zullen volgen. Plezier hebben is het belangrijkste! “

Franck Keita (Csf coach): “Gezien de grote generatie 100m schoollopers bij de club, was dit een van de doelstellingen die we ons hadden gesteld. Ze hadden twee kansen om een goede tijd te hebben. De eerste ging vrij slecht tijdens de LBFA estafette kampioenschappen maar gelukkig deden ze het goed tijdens de interclubs. Qua doelstellingen gaan ze erheen om te proberen in de top 3 te eindigen, het oude clubrecord uit 1985 (43,85) te verslaan, dat wordt moeilijk, maar het belangrijkste is natuurlijk plezier maken.”

Veel geluk voor iedereen!

Share