NEWS

BK Cad/Sco + Jun/Bel

Dit weekend was er ter afsluiting van het indoorkampioenschap niet 1, maar 2 evenementen. De eerste, het Cadetten/Scholen Kampioenschap in Louvain-la-Neuve, gevolgd door het Junior/Espoir Kampioenschap in Gent. De beste atleten uit het hele land kwamen samen om de titel te winnen.

Op zaterdag versloeg Henry Labbaci, uit Vorst, iedereen in de finale om de Cadet-titel te winnen met een supertijd van 7″26, zijn nieuwe PB. In de categorie Schoolboys werd Quentin Chevalier, van dezelfde club, tweede met een nieuw persoonlijk record van 7″ 15.

Op de 800 m werd Cyrielle Henriques de Granada (Ws) gekroond tot Belgisch kampioen in de categorie Scholen met een tijd van 2:17,51, ondanks het feit dat ze tijdens haar race aan de finish was gevallen.

Bij het hoogspringen behaalde Martin de Greef (Csf) opnieuw een podiumplaats op de 3ᵉ plaats door de lat op 1m92 te leggen.

Bij het Driespringen won Victoria Mihaylova (Csf) eveneens goud met een sprong van 11m65.

Op zondag was het in Gent voor de Junioren/Espoirs,

Bij de Junioren eindigde Ibrahim Camara (Dacm), na 1e te zijn geworden in zijn heat, met brons en een tijd van 6″95.

Op de 400 m zette Kenny-Felder Biala (Resc) met 50″20 een nieuwe persoonlijke tijd neer. Deze prestatie in de finale leverde hem de titel van vice-kampioen bij de junioren op.

Bij het Driespringen haalde Estelle Goffin (Csf) 11m67 en werd daarmee Belgisch Kampioen. Thibault Guineberteau (Csf) maakt een sprong van 13m04 in zijn 2ᵉ poging wat hem toegang geeft tot de 2ᵉ trede van het podium.

Excelsior-atlete Clara Lucas kan bogen op 2 medailles: de eerste, brons bij het Driespringen met 11m10 en de tweede, zilver bij het verspringen met 5m62, haar nieuwe record! Goed gedaan.

Tot slot een speciale vermelding voor onze twee Brusselse leden van Excelsior, Anne Zagre en Delphine Nkansa, die aanwezig waren op de Europese kampioenschappen in Istanbul. Delphine eindigde op de 6ᵉ plaats in de 60m-finale met een tijd van 7″19, haar nieuwe persoonlijke beste tijd. En Anne staat op de drempel van de finale, maar zal haar persoonlijke beste tijd, die nu op 8″08 staat, halen. Daar zal ze niet ongelukkig mee zijn.