NEWS

Preview BK Indoor Cad/Sco + Jun/Bel

Wees voorzichtig, want dit weekend staan ons 2 Belgische kampioenschappen te wachten. De eerste, het Indoor Cadet/School kampioenschap op zaterdag in Louvain-la-Neuve, gevolgd door het Junior/ Espoir kampioenschap in Gent.

Laten we bij de Brusselse ruiters eens kijken wat de kansen op medailles zijn.

Nadat hij bij de junioren tot LBFA-kampioen werd gekroond, zal Ibrahim Camara deze keer zijn status op nationaal niveau moeten bewijzen. Hij is nu al de favoriet op de 60m. In de categorie Cadet zou Henri Labbaci (Csf) de titel wel eens kunnen winnen gezien zijn positie in het klassement. Quentin Chevalier-Appert (Csf) zou ook een medaille kunnen winnen bij de Schoolboys. Anton Impodevo (Csf) zou ook kunnen verrassen en heeft zijn kansen om op één van de treden van het podium te staan.

 

We zullen moeten letten op Martin De Greef uit Vorst die een van de grote favorieten is op de 60mh maar ook op de hoogte!

Op de 400m staan de Whites Star rijders Lucas Demol en Virgile Ryckaert beiden in de top 5 bij de Schoolboys, evenals Kenny Biala (Resc) bij de Junioren.

We zien ook Manon Pichavant (Ws) op de 800m, die na het winnen van de LBFA-titel nationaal kampioen zou kunnen worden! Achille Lelion (Resc) bij de Junioren is ook een medaillekandidaat.

Cyrielle Henriques De Granada (Ws) is een kanshebber voor de titel op de 800 m in de categorie Scholen, evenals Marine Joblin (Resc) in de categorie Junioren, die haar titel zal moeten behouden.

Op de 1500m zou Donald Lalmand (Csf), na in Gent tot Belgisch kampioen te zijn gekroond op de 3000m, zich kunnen beroemen op een nieuwe titel aangezien hij favoriet is in de categorie U23. In dezelfde race zou Thibault Lelievre (Ws) ook het podium kunnen halen.

Bij het Driespringen zijn er twee kanshebbers op goud, Victoria Mihaylova (Csf) bij de Scholen en Estelle Goffin (Csf) bij de Junioren.

Bij het verspringen maakt Clara Lucas (Resc) kans op een medaille bij de Junioren.

Hieronder vindt u de lijst van de betrokken atleten en het schema! Veel succes allemaal!

 

Share