NEWS

Europese tweede plaats, een nieuw Belgisch record en top 6

Goede Belgische prestaties om deze kampioenschappen af te sluiten

De laatste 2 dagen van deze Europese kampioenschappen waren vol emotie!

Laten we beginnen met de prachtige 2de plaats van onze Belgian Tornado’s. Het team onder leiding van Alexander Doom, Julien Watrin, Kevin Borlée en Dylan Borlée eindigde op 14 honderdsten van het podium in 2:59.49. Alexander startte het team goed met een tijd die dicht bij zijn persoonlijke beste tijd lag. Ondanks dat hij twee races in de benen had, behield Julien de tweede plaats en gaf hij over aan Kevin Borlée. Kevin, die voorzichtig begon vanwege zijn hamstring, werd gepasseerd op het rechte stuk, maar zette de finish neer waar we hem om kennen en gaf het stokje over aan zijn broer Dylan op de 3de plaats. Dylan bleef in contact met Frankrijk en Groot-Brittannië en eindigde sterk om naar de 2de plaats te gaan! De Tornados waren erop gebrand hun titel te herhalen, maar het was nog steeds een geweldige wedstrijd.

De Cheetahs eindigden op de 4de plaats. Het team bestaande uit Cynthia Bolingo, Hanne Claes, Helena Ponette en Camille Laus had de ambitie om het podium te bereiken. Cynthia startte haar team goed en gaf de estafette in 2de positie over aan Hanne Claes. Hanne heeft een goede race, ze heeft voor haar 400m finalisten en geeft het stokje in 4de positie over aan Helena Ponette. Helena maakt een comeback die Floria Gueï waardig is. Met nog 250 meter te gaan, versnelde Helena van de 4de naar de 2de plaats net voor de 2de bocht. Met nog 100m te gaan besloot Helena een laagje toe te voegen en gaf zich over aan Jodie Williams voordat ze het stokje overgaf aan Camille Laus in 1st positie! Camille hield stand tot het laatste stuk. Tegenover hen, 3 gevechtsvliegtuigen. Camille vocht zo hard als ze kon, maar kon niet voorkomen dat haar rivalen haar inhaalden. Ze kwam als 4de over de streep in een nieuw nationaal record van 3:22.12! De teleurstelling was voelbaar, maar de dames kunnen trots zijn op hun prestatie.

Op de 100mh is Anne Zagré er niet in geslaagd de finale te bereiken. Na een ingewikkelde start kon Anne haar concurrenten niet inhalen en eindigde als 13de Europees in 13.12.

Op de 800m zat Eliott Crestan na 600m nog steeds in de kopgroep. Hij probeerde de versnelling van het peloton te volgen, maar kraakte in de rechte lijn. Dit weerhield hem er niet van een tijd van 1:45.68 te klokken, goed voor de 8ste plaats!

Bij het speerwerpen werd Timothy Herman 10de in de finale met een worp van 74m84.

Op de 10.000m werd Simon Debognies 13de in 28:08,50.  Michael Somers werd 21ste in 29:10.13. Isaac Kimeli heeft de race helaas niet uitgereden.

Onze 2 4x100m estafetteteams, de Belgians Rockets & de Belgians Falcons werden 6de in de finale. De Rockets klokten 43″98 en de Falcons 39″05.

De Belgische delegatie vertrekt met 10 medailles van deze kampioenschappen.

Allemaal gefeliciteerd!

Share