NEWS

BK Masters 2023 + Finale CrossCup

Zaterdag vond in Gent het Belgisch Kampioenschap Indoor Master Atletiek 2023 plaats, met de beste atleten van het land boven de 35 jaar. Laten we eens kijken naar de medailles die onze Brusselse veteranen behaalden.
Laten we beginnen met de wedstrijden,
Charlie Verthé (Csf) won 2 medailles: eerst zilver op de M40 60m met een tijd van 7″86, daarna brons op de 200m met 25″26.

Caroline Boonaert (Resc) won 2 medailles in de categorie U55: eerst zilver op de 60m en daarna goud op de 200m, waar ze eindigde met 31″31.

Op de 60mh won Valentin Verthe (Rcb) de U35 titel, met 9″83. Hij werd ook 2ᵉ in het polsstokhoogspringen met 3m20. In dezelfde categorie bij de Dames gaat de titel naar Geraldine Rifaut (Csf) die 14″19 doet.

Op de 400 m werd Timothy Byrne (Avm) Belgisch vice-kampioen in de categorie M55 met een tijd van 57″88, evenals Catherine Bourgeat (Csf) in de categorie M60 met een tijd van 1:17,75.
Catherine won ook de 800-titel met een tijd van 2:58,08.

Marta Alexandra Chilinsky (Resc) won de bronzen medaille in de U35 800m met een tijd van 2:23.88.

Op de 1500m won Joris Debraeker Leer (Bav) de U40-titel met een tijd van 4:10.08.

Bij het kogelstoten slaagde Godelieve de Ridder (Ws) erin 7.52m te werpen, waarmee ze de eerste trede van het podium in de categorie M65 behaalde. Delphine Bee (Resc) won ook de titel, maar dan in de categorie U45 met 9m63.
Nog steeds in de M65 klimt Madeleine de Jesus (Rcas) naar de 2ᵉ plaats van het podium door haar werktuig naar 6m45 te gooien.
Javier Victoria Bilbes (Rcb) neemt het brons mee naar huis in de M70s met 4m46. Bij de M75 tenslotte wordt Gabriel de Munck (Bav) 1e met 7m55.

Bij het polsstokhoogspringen passeert Benoit Snoeck uit Schaarbeek de lat op 3m10 en eindigt 3ᵉ in de U35.

Bij het verspringen zijn er 2 medailles, de eerste, zilver, gewonnen door Hervé Manzanza Kumbi (Rcas) bij de U35 die zilver wint door 5m78 te springen, en tenslotte de tweede, brons bij de U60 door Ludwig de Broeckeleer (Rcas) die 3m63 springt.

Friedhem Dreckmeier (RcB) wint de M60 wedstrijd met 7m79 evenals Yvan Ody (Rcb) in de M75 met 7m77. Yvan wint ook de wedstrijd hoogspringen met 1m20.

Deze zondag was ook de finale van de CrossCup aan de voet van het Atomium.
Eliott Veurmeulen (Ws) moest tot de laatste rechte lijn hard vechten voor zijn overwinning, maar eindigde toch op het podium met een zilveren medaille met een tijd van 12″10 in de 4000m schoolboys race.
Op de 9000m won de jonge Excelsior-loopster de wedstrijd niet, maar ze vertrekt wel met de titel in de categorie Espoirs! Proficiat aan haar.

Proficiat aan alle atleten!
Volgende afspraken, de Cadet-School kampioenschappen in Blocry op zaterdag gevolgd door de Junior-Espoirs kampioenschappen in Gent op zondag.