NEWS

Europees kampioenschap München

Belgische delegatie aan de top

München’s Europese Kampioenschappen gaan door.

Gisteren was de halve finale van de vrouwen 100m. De Brusselse Delphine Nkansa (Resc) werd helaas uitgeschakeld en eindigde op de 11de plaats in 11″39. “Ik ben blij dat ik de halve finale heb gehaald” “Ik was niet gefocust op mijn race, maar op het meisje naast me. Toen zat ik in de achterste cyclus en als ik in de achterste cyclus ga, werkt het niet.” “Ik heb ervaring opgedaan op de 100m, dat maakte me zekerder voor de 200m. Plus, op deze manier kom ik vastberaden aan voor de Europese U23s volgend jaar.Delphine stopte in de halve finales voor haar eerste internationale kampioenschap, de ervaring die ze opdeed zal haar zeker helpen in de volgende wedstrijden.

U zult Delphine kunnen volgen tijdens de 200m heats (deze donderdag om 13.05 uur) en tijdens de 4x100m estafetteheats deze vrijdag om 10.25 uur.

Op de 110 mh kon Michael Obasuyi, die lange tijd gehinderd werd door een blessure, niet al zijn capaciteiten tot uiting brengen en moest hij genoegen nemen met een tijd van 13″90, synoniem voor uitschakeling. Hetzelfde verdict voor Elise Vander Elst die werd uitgeschakeld op de 1500m.

In de halve finales van de 400m plaatste Dylan Borlée zich voor de finale door met een tijd van 45″67 als tweede over de finish te komen.  Zijn broer Kevin raakt geblesseerd op het rechte stuk en zei dat hij zijn best zou doen om de 4x400m te lopen. Alexander Doom haalt de finale niet met zijn tijd van 45”77.

In de 5000 meter, in een waanzinnige race, viel Isaac Kimeli, die aan de leiding hing, uiteindelijk uit, maar eindigde op een respectabele 11de plaats. Michael Somers eindigde op de 23ste plaats.

De 2de dag van de decathlon begon met de 110mh. Niels Pittomvils werd 3de in een tijd van 14″81. Bij het discuswerpen wordt Niels 1st in zijn groep met een gemeten worp van 46m77.   Niels eindigt 7de bij het polsstokhoogspringen met een stok van 4m70, 6de bij het speerwerpen (56m30) en 10 op de 1500m (04:42.62). Hij neemt de 12de plaats algemeen in.

In de zevenkamp, 100m horden, hebben Nafissatou Thiam en Noor Vidts een geweldige prestatie geleverd en ons goed vertegenwoordigd. Nafissatou eindigt op 3de met een tijd van 13″34 en Noor op 2de met een tijd van 13″29.
Bij het hoogspringen vliegt Nafi over de concurrentie heen door een balk van 1m98! Noor legt een balk af op 1m83.  Nafi en Noor nemen de eerste 2 plaatsen in.

In de eerste ronde van de 400mh kwam Dries Van Nieuwenhove over de streep met een tijd van 50″85. Bij de vrouwen bereikt Nina Hespel de halve finales met een tijd van 56″72.